luni, 24 decembrie 2012

Sarbatori fericite

Cu acest prilej a Sfintelor Sărbători dorim să mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat,în anul 2012  cei care ne-ați donat un ban, un gând bun și o rugăciune faceți parte din familia noastră.Dumnezeu ne-a scos în cale oamenii minunați. Ne mai desparte o suma mică ca să putem opera pe Leo măcar la un ochișor și știm că cu sprijinul d-voastră va fi posibil această operație.Vă iubim și vă dorim ca Sfintele Sărbători să vă aducă numai bucurii alături de cei dragi!

La mulți ani!


joi, 20 decembrie 2012

Gânduri bune de la Părintele Andrei

Prea cucernicul Părinte Andrei a publicat pe blogul dumnealui cateva rânduri de mare folos pentru noi!Mulțumim Prea Cucernice Părinte!

Sunt și eu părinte. Atunci când fiul meu este bolnav trăiesc suferința lui în fiecare colț al ființei mele.

M-am întrebat de multe ori cât de puternici trebuie să fie părinții ai căror copii suferă de boli grele!?

Eu mă panichez atunci când fiul meu are puțină febră… ei ce ar trebui să facă!? Dar tot eu îmi răspund de fiecare dată, gândindu-mă că în spatele fiecăruia dintre ei este puterea lui Dumnezeu care îi face să meargă mai departe și să spere.

Un astfel de părinte, o mamă, m-a rugat să vă spun că fiica ei, Nicoleta, își dorește să vadă.

Intrați pe blogul dedicat campaniei de strângere de fonduri: http://leontinanicoleta.blogspot.ro/, cițiți despre suferința unui copil și a familiei sale și vedeți dacă puteți ajuta cu ceva.

Dacă putem să donăm, să o facem! Dacă nu, putem da mai departe informația despre cazul Nicoletei și ne putem ruga pentru ea și familia ei! Orice formă de suport contează!

Spor în toate cele bune!

Pr. Andrei
Sursa:ProsAnthropos

luni, 17 decembrie 2012

Ganduri frumoase de la Sergiu

Cuvintele sunt de prisos si marturisesc ca imi vine greu sa scriu aceasta postare.

Leontina Nicoleta este o fetita care isi doreste un lucru simplu - sa vada.

De cate ori suntem nemultumiti ca nu avem masina X sau calculatorul Y si trecem cu vederea anumite lucruri simple de care ar trebui sa ne bucuram.
Avem lucruri pe care nici nu le constientizam, traim intr-o lume plina de frustrari si avem grija sa ne exprimam nemultumirile in fiecare zi.

De exemplu azi dimineata v-ati bucurat de zapada? Ieri v-ati bucurat de zambetul celor dragi? As putea sa continui lista.

Cazul Leontinei Nicoleta este cutremurator, daca nu puteti sa o ajutati material, cel putin postati pe blog/facebook si dati de veste; cu siguranta mesajul va ajunge si la persoane carora le prisosesc banii.

Sanatate MULTA!
Multumim diin suflet Domnu Sergiu!
Sursa:Sergiu-gânduri

Sărbători fericite!

Ținem să vă mulțumim din suflet tuturor pentru sprijinul acordat  și dragostea de care ați dat dovata!Vă mulțumim din suflet!


sâmbătă, 15 decembrie 2012

Iti propun pentru o zi sa fii Leontina Nicoleta



Doamna Mariana de la blogul ,,La portile cerului sa alaturat campaniei cu un articol

Pe doamna Mariana o cunosc de un an de zile si de atunci am un mare respect si drag fata de ea.Are un dar imens de a alina sufletele celor aflati in necaz prin cuvant prin fapta si prin dragostea care de fiecare data a dat dovada.O iubim imens si poate Bunul Dumnezeu va randui sa ne intalnim aici sau daca nu macar la ""Portile Cerului""Iti multumim din suflet doamna Mariana!
Ochişori noi pentru Leontina

E vremea colindelor, e vremea bucuriei, e timpul dăruirii.
Mici sau mai mari, cuminţi sau neastâmpăraţi, ascultători sau răsfăţaţi, copilaşii îşi pregătesc de zor scrisorelele către Moş Crăciun.
Leontina-Nicoleta ar scrie şi ea...dar nu poate. Ochişorii ei n-au cunoscut niciodată alergarea creioanelor pe albul hârtiei, n-a desenat niciodată zâne, flori, soare şi castele şi, mai trist de-atât, n-a văzut niciodată chipul mamei.
Oare de ce ...? Pentru că Leontina nu vede! Suferă de o afecţiune gravă o ochilor, dobândită încă de la naştere: Retinopatie de prematuritate cu dezlipire totală de retină.
Deşi a trecut printr-o operaţie în Belgia, problema vederii nu s-a rezolvat. Singura şansă a rămas acum o clinică din Statele Unite ale Americii, care poate realiza intrevenţia pentru suma de 30.000 de dolari. O sumă uriaşă pentru părinţii fetiţei, care au venituri modeste, dar care simt că nu-şi vor recăpăta liniştea până ce copilul lor nu va putea vedea măcar puţin din lumea minunată creată de Dumnezeu.



Întreaga poveste a Leontinei-Nicoleta o puteţi afla dacă treceţi pragul căsulei ei virtuale. O veţi găsi aici, aşteptându-i bucuroasă pe cei care vor să intre şi să o colinde cu gânduri şi fapte bune...

joi, 13 decembrie 2012

In campania pentru fetita noastra sa alaturat prezentatorul de TV Dan Negru

Dintotdeauna am iubit asemenea prezentatori precum Dan Negru un om care nu sta zile in sir sa invete sa spuna publicului ceea ce simte sau sa prezinte o emisiune de divertisment.
In randurile de mai jos va las articolul .Noi  ii multumim din suflet!
— M-a cutremurat un blog descoperit zilele trecute…Am sa-i dau linkul la finalul acestor randuri cu rugamintea sa-l accesati…Il rog pe Dumnezeu sa-i dea putere mamei care sta in spatele durerii. Mi-au placut vorbele lui Plesu scrise undeva…Isus-speranta lumii- si-a facut aparitia iarna ( putea sa aleaga oricare alt anotimp), intr-o iesle incalzita doar de suflarea unor animale (putea sa aleaga un castel)..Asa se strecoara speranta in lume, in chip discret si mizer…Priviti..http://leontinanicoleta.blogspot.ro/

— Ieri m-am intalnit in Chisinau cu vreo 150 de doamne si cativa domni la o discutie relaxata despre multe. Oameni eleganti, curati la minte si la suflet, imbracati cu staif…..Si mi-am amintit de un consultant tv olandez pe care l-am intalnit acum vreo 12 ani si caruia simteam nevoia sa-i sparg dintii pentru ca mereu ne spunea cat de inapoiati suntem noi, romanii…El, un umflat cu haine ponosite si cu un ceas la mana de vreo 10 dolari care se umfla in pene doar cu nationalitatea pe care o avea, ridiculizandu-ne pe noi, ceilalti.Stiu, un francez mediocru, cu 8 clase pare intelectual doar datorita limbii pe care o vorbeste.Ati intalnit complexul asta?…Totusi,nu e valabil proverbul “Cine se aseamana se aduna”..Iuda avea prieteni ireprosabili !

marți, 11 decembrie 2012

A scris cu dragoste Tomata cu Scufita

A scris cu dragoste si cu indemnul de a o ajuta pe Leontina un om cu suflet mare  si cu inima cat cerul si mie imi place sa-i spun scufita cu inima buna.De fiecare cand am apelat pentru un articol nu a dat inapoi si pentru asta ii multumesc din suflet.
Nu știu ce cuvânt îmi poate caracteriza uneori imaginația, dar parcă n-aș spune despre mine că-s o persoană pesimistă. Pur și simplu am momente (destul de dese) când îmi imaginez tot felul de accidente. De la moartea tatălui meu și cu boala mamei mele, nici un minut din viitor nu mi se mai pare sigur, așa că orice bubă și orice durere îmi pare că îmi ascunde sfârșitul. Cred că paranoia ar fi un cuvânt bun. Pe de altă parte, raționamentul meu e următorul: dacă mă pregătesc sufletește pentru orice năpastă, nu mă mai poate lua prin surprindere și mă resemnez mai ușor. Dacă vi se pare că bat câmpii, că-s dusă cu pluta sau că îmi filează o lampă… hm… nu știți ce-i în capul meu.

Prin tot hățișul ăsta de gânduri și ipoteze, am trecut în revistă pierderea simțurilor sau a altor funcții de care se bucură corpul meu, persoană sănătoasă fiind.

M-am gândit cum ar fi dacă mi-aș pierde picioarele. Nu neapărat mot-a-mot, ci posibilitatea de a merge. Normal că aș considera-o o tragedie, că aș plânge până n-aș mai avea lacrimi, dar când m-aș resemna, cred că singurul lucru după care mi-ar părea tare, tare rău, ar fi acela că n-aș mai putea dansa. De călătorit se poate și-ntr-un scaun cu rotile, de plimbat sau de deplasat de una singură… n-ar fi chiar atât de greu. Însă dansul… ah, mi-ar lipsi enorm.

Dacă mi-aș pierde vocea, hehe… unii dintre colegii mei ar avea mai multă liniște. Cred că asta ar fi piederea pe care aș suporta-o cel mai bine. Evident, nu-i o bucurie să nu mai poți vorbi, dar mă exprim destul de bine în scris și metode de comunicare există destule. Și la mimă mă descurc lăudabil, așa că aș trece peste muțenie mai ușor decât peste invaliditate.

Cu adevărat tristă aș fi dacă mi-aș pierde auzul. Să fiu mereu înconjurată de liniște, nu-i cea mai mare dorință a mea. O pierdere mai mare decât auzul ar fi piederea muzicii și asta mă înspăimântă. Dar ce mă îngrozește de-a dreptul e faptul că nu mi-aș mai auzi iubitul vorbindu-mi, câinele lătrând sau prietenii râzând. Dar tot n-ar fi ceva peste care să nu pot trece…

Și-am ajuns la cel mai groaznic scenariu dintre toate: pierderea vederii. Pentru că vederea îmi e cel mai drag simț. Nu-mi pot închipui cum ar fi să trăiesc într-un întuneric continuu, să nu pot admira frumusețea unui om, să mă bucur de lumina dimineții, de arhitectura orașelor pe care încă nu le-am văzut, de peisajele care încă nu mi-au tăiat respirația, de culori, de efecte speciale, de ochii unui cățel sau de bucuria unui copil. Sper să nici nu aflu niciodată.

N-am scris acest post ca introducere la partea finală, pur și simplu s-a nimerit ca mama Leontinei să-mi lase aseară un comentariu prin care mă ruga să scriu despre fetița ei nevăzătoare, care își poate recăpăta vederea printr-o operație care costă cam mult. Intrați pe blogul ei, citiți-i povestea și decideți dacă merită să faceți o faptă bună. Dar înainte, puneți-vă în locul Leontinei sau al mamei ei.

Și totuși: care dintre simțurile voastre vă e cel mai drag?