luni, 27 august 2012

A publicat și Ziarul Lumina-primul cotidian creștin din România

Ni sa alăturat Ziarul Lumina -primul cotidian creștin din România

Leontina Nicoleta Călin, din comuna Orodel, judeţul Dolj, suferă de retinopatie de prematuritate gradul V (cinci), o boală care i-a răpit lumina ochilor. Potrivit medicilor, singura şansă de vindecare este intervenţia chirurgicală într-o clinică americană, pentru care familia fetei trebuie să plătească peste 30.000 de dolari. Costurile operaţiei depăşesc posibilităţile financiare ale modestei familii Călin, dar fiecare bănuţ primit din partea oamenilor sufletişti le poate vindeca singurul copil.


Leontina nu ştie ce înseamnă lumina. Nici din ce culori e plăsmuită lumea înconjurătoare. Şi ce este mai trist, nici chipurile părinţilor nu le cunoaşte. Aşa s-a născut - prematur, la 7 luni, cu grave deficienţe de vedere.

În prezent, fetiţa studiază la Liceul pentru elevi cu deficienţe de vedere din Buzău, departe de satul ei natal şi de părinţi şi cu toate acestea a terminat clasa întâi cu coroniţă. "Am fost foarte mândri de ea, pentru că ne-a adus acasă o colecţie frumoasă de diplome. Timpul petrecut departe de noi a afectat-o foarte mult şi de fiecare dată când vorbeam cu ea la telefon plângea şi ne întreba de ce trebuie să fie aşa departe de noi. Sperăm ca în curând să reuşim s-o operăm şi să o avem aproape de noi", spune Mariana Violeta Călin, mama fetei.

Prima operaţie, fără reuşită


Necazul a început din primele luni de viaţă. "Când fetiţa a împlinit şase luni, am văzut că ceva nu este în regulă cu ea. I-am făcut primul control la spitalul din Craiova. Ni s-a spus că are dezlipire de retină, adică retinopatie de prematuritate gradul V (cinci). Aici nu ne-au dat nici o speranţă de vindecare, au spus să mergem cu ea mai departe, la alt spital", povesteşte mama copilei, care nu are odihnă până nu-şi vede puiul cu ochişorii sănătoşi.

Pe 26 iulie 2004, în urma unui control medical făcut în Bucureşti, părinţii au primit asigurări că Leontina are şanse de vindecare. Medicii le-au dat încrederea de a lupta şi le-au recomandat o operaţie în Belgia. "Suma cerută de medicii de la clinica belgiană era de 6.000 de euro. Dumnezeu ne-a ajutat şi am strâns banii, cu ajutorul unor oameni cu suflet. Am mers cu fetiţa şi am operat-o. După operaţie, mergeam la control, aşa cum ne-au cerut doctorii din Belgia, la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti. Un an şi câteva luni a fost bine, dar la ultimul control ne-au spus că nu i s-a lipit în totalitate retina şi că nu şi-a recăpătat vederea. Am întrebat ce se mai poate face pentru ea şi ne-au zis că în Belgia nu se mai poate face nimic", adaugă Mariana Călin.


"Îşi doreşte foarte mult să ne vadă pe noi, părinţii"


Zdrobiţi de durere din cauza situaţiei care părea fără ieşire, cei doi soţi, mobilizaţi de dragostea pentru fiica lor, nu au încetat să găsească o soluţie pentru sănătatea ei. Mama Leontinei mărturiseşte: "Am încercat şi în altă parte şi am aflat că această operaţie de care are mare nevoie Leo se poate face la o clinică din America. Am trimis actele şi am luat legătura cu dr. William Beautmont din Detroit, care ne-a confirmat că poate efectua operaţia şi costul la ambii ochi este de peste 30.000 de dolari. Orice am face este cu mult peste puterile noastre. Încercăm. Trăim cu această speranţă şi încredere în Bunul Dumnezeu pentru fetiţa noastră, care este şi singurul copil pe care îl avem. Am mers şi am bătut la toate uşile, am dat anunţuri umanitare în presă, la diferite emisiuni, la nenumărate fundaţii, dar nu a fost de-ajuns. Poate cu ajutorul dumneavoastră putem strânge măcar jumătate din sumă, ca să poată vedea şi ea măcar cu un ochişor, pentru că îşi doreşte foarte mult să ne vadă pe noi, părinţii".

Conturi pentru donaţii

Pentru toţi cei care cred că nici un copil nu trebuie lăsat în întuneric, o pot ajuta pe Leonida Nicoleta donând în următoarele conturi deschise pe numele tatălui ei, Călin Ion:

Cont BCR Euro: RO 13RNCB0134041511570004

Cont BCR RON: RO 40RNCB0134041511570003

sursa:Ziarul Lumina.ro

Multumim pentru atentia acordata si articolul scris doamnei Raluca Brodner

duminică, 12 august 2012

Aparitie in Jurnalul National

Mariana Călin îşi vede fetiţa de şapte ani doar în vacanţe; pentru ea, distanţa dintre satul Cornu, din comuna Orodel, judeţul Dolj, şi Buzău e prea mare. Nu are bani să meargă să-şi vadă copilul în fiecare week-end, şi nici să plătească operaţiile care ar reda vederea fiicei sale. Într-o scrisoare pe care ne-a trimis-o, mama povesteşte: "Am o fetiţă pe nume Călin Leontina Nicoleta de 7 ani, care s-a născut prematur la 7 luni cu grave deficienţe de vedere. Când fetiţa a împlinit 6 luni, am văzut că ceva nu este în regulă cu ea. I-am făcut primul control la spitalul din Craiova, unde i s-a pus diagnosticul de «dezlipire de retină ­ retinopatie de prematuritate gradul V». Aici nu ne-au dat nici o speranţă de vindecare, au spus să mergem cu ea mai departe la alt spital. Pe 26 iulie 2004 am fost cu ea la Bucureşti, la domnul doctor Florin Baltă, iar el ne-a dat încrederea să luptăm, că fetiţă noastră are şanse de vindecare. Ne-a confirmat diagnosticul aflat de la spitalul din Craiova şi ne-a spus că singura şansă ca Leontina să poată vedea este o operaţie care se poate face în Belgia. Suma cerută de medicii de la acea clinica era de 6.000 de euro. Dumnezeu ne-a ajutat şi am strâns acea sumă cu ajutorul unor oameni cu suflet. Am mers cu fetiţa şi am operat-o. După operaţie, am mers la control la spitalul de oftalmologie din Bucureşti, aşa cum ne-au cerut doctorii din Belgia. Veştile pe care ni le dădeau medicii când mergeam la control au fost îmbucurătoare timp de un an şi câteva luni. Însă la ultimul control pe care i l-au făcut, ne-au spus că nu i s-a lipit în totalitate retina şi că nu şi-a recăpătat vederea. Am întrebat ce se mai poate face pentru ea şi ne-au spus că în Belgia nu se mai poate face nimic. Am decis să încercăm şi în altă parte şi am aflat că această operaţie de care are mare nevoie se poate face la o clinică din America. Am trimis actele şi am luat legătura cu Dr. William Beaumont din Detroit, care ne-a confirmat că operaţia se poate face acolo. Costul operaţiilor la ambii ochi este de peste 30.000 de dolari. Orice am face este cu mult peste puterile noastre să adunăm singuri aceşti bani. Trăim însă cu speranţă şi încredere în bunul Dumnezeu pentru fetiţa noastră, care este şi singurul copil pe care îl avem. Am mers şi am bătut la toate uşile, am dat anunţuri umanitare în presă, la diferite emisiuni, la nenumărate fundaţii, dar nu a fost de ajuns. Poate cu ajutorul dumneavoastra putem strânge măcar jumătate din sumă. Aşa, Leontina ar putea să se opereze şi ar putea vedea măcar cu un ochişor. Ea îşi doreşte foarte mult să îşi poată vedea părinţii."
Leontina tocmai a absolvit clasa întâi la Liceul pentru elevi cu deficienţe de vedere din Buzău. A luat premiul întâi. "Am fost foarte mândri de ea pentru că ne-a adus acasa o colecţie frumoasă de diplome. O duce mintea, mă uimeşte cu întrebările pe care mi le pune. Timpul petrecut departe de noi a afectat-o foarte mult. De fiecare dată când vorbeam cu ea la telefon, plângea şi ne întreba de ce trebuie să fie aşa departe de noi. Sperăm ca în curând să reuşim s-o operam şi să putem să o avem aproape de noi", spune mama Leontinei.
Mai multe detalii puteţi găsi pe acest blog: http://leontinanicoleta.blogspot.com
Dacă doriţi să o ajutaţi pe Leontina, puteţi dona în aceste conturi deschise pe numele tatălui fetiţei, Călin Ion, la BCR Craiova: Ro13RNCB0134041511570004 (euro), Ro40RNCB0134041511570003 (lei). Puteţi vorba cu mama Leontinei la acest număr de telefon: 0769.244.865.

 

joi, 9 august 2012

Cabral ne vine in ajutor

Doua fetite, Leontina si Tessa, au nevoie de ajutor. Esti pe-aici?



Uite, eu nu vreau sa iti stric ziua, vreau doar sa te rog sa arunci un ochi peste doua vieti. Daca tu vei considera ca merita sa dai un leu… te rog cat stiu eu de frumos s-o faci. Daca nu… eu te gandesc de bine in continuare.
Despre Leontina am aflat de la Moshe, a scris despre ea cu suflet, asa cum stie el. Despre Leontina, o copila care n-a vazut lumina niciodata, ne povesteste mama ei:
[...]I-am facut primul control la spitalul din Craiova, diagnosticul fiind pus prima data la acest spital. N-i s-a spus ca are dezlipire de retina – retinopatie de prematuritate gradul V (cinci). Aici nu ne-au dat nici o speranta de vindecare, au spus sa mergem cu ea mai departe la alt spital. Pe 26 iulie 2004 am mers cu ea la Bucuresti, la D-l doctor Florin Balta unde acesta ne-a dat increderea sa luptam, ca fetita noastra are sanse de vindecare . Ne-a confirmat diagnosticul aflat de la spitalul din Craiova si ne-a spus ca singura sansa sa poata vedea este o operatie care se poate face in Belgia. Dumnezeu ne-a ajutat si  [...] am mers cu fetita si am operat-o.[...] La ultimul control care i-a fost facut ne-au spus ca nu i s-a lipit in totalitate retina si ca nu si-a recapatat vederea. Am intrebat ce se mai poate face pentru ea si ne-au spus ca in Belgia nu se mai poate face nimic . Am decis sa incercam si in alta parte si am aflat ca aceasta operatie de care are mare nevoie se poate face la o clinica din America. Am trimis actele si am luat legatura cu Dr. William Beautmont din Detroit, ne-a confirmat ca operatia se poate face si costul operatiei la ambii ochi fiind de peste 30.000 Dolari . Orice am face este cu mult peste puterile noastre, incercam, traim cu aceasta speranta si incredere in bunul Dumnezeu pentru fetita noastra, care este si sungurul copil pe care il avem.

sursa: http://www.cabral.ro/pentru-copii/doua-fetite-leontina-si-tessa-au-nevoie-de-ajutor-esti-pe-aici

duminică, 5 august 2012

Articol scris de Moshe unul dintre cele mai citite bloguri


Lumea pe pipăite


Prieteni,

Încercaţi lucrul acesta: închideţi ochii, atingeţi monitorul computerului cu degetele şi încercaţi să citiţi.
Nu aţi reuşit, nu? Acum închipuiţi-vă că pentru o vreme va trebui să rămâneţi astfel şi să căutaţi lumea pe pipăite. Vă trec fiori? Rămâneţi cu ochii închişi. Rugaţi pe cineva să vă citească mai departe.
Dacă s-ar întâmpla să nu mai puteţi deschide ochii niciodată, ce aţi simţi atunci când glasul acela răguşit şi cald cântă:”I see trees of green… What a wonderful world…”? Dacă în jurul vostru totul s-ar preface, deodată, în beznă, aţi începe să vă rugaţi pentru o minune, nu e aşa? Şi aţi striga pe dinlăuntru. Cu cât mai adânc întunericul, cu atât mai îndurerat strigătul. Iar dacă nu aţi găsi niciun dumnezeu care să vă audă, v-aţi întoarce către semeni, şoptind, aproape ruşinaţi pentru păcatul de a cere ajutor.
Niciun copil nu ar trebui lăsat în întuneric.
Acum deschideţi ochii. Pentru că îi aveţi. Şi citiţi. Pentru că puteţi. Şi mai puteţi face ceva. O minune. Puteţi, cu foarte mică strădanie, da lumină unui copil.
Am primit un mesaj de la o mămică, mama unei fetiţe de opt ani, Leontina Nicoleta. Şi vă rog dimpreună cu mămica Leontinei să rămâneţi cu ochii deschişi. Şi cu sufletul asemeni. Pentru că puteţi, prieteni. Leontina suferă de „retinopatie de prematuritate” şi există şansa de a fi operată în străinătate. Iar noi putem ajuta, aşa cum am făcut-o şi în alte dăţi.
Citiţi aici, vă rog, povestea Leontinei. Şi nu vă sfiiţi să scăpăraţi fărâma voastră de lumină, dacă puteţi. Vă rog, prieteni. Vă rog. Aşa cum am să-i rog şi pe alţii care ştiu că pot ajuta. Nu o cunosc pe Leontina, nu-i cunosc părinţii, dar vă făgăduiesc că atunci când ne va putea privi am să o caut şi am să o rog să vă răsplătească pe toţi cu un zâmbet.
Cabral, prietene, ştiu că niciodată nu rămâi indiferent când e vorba de micuţi.Patrick, ştiu că e de ajuns să îţi dau de ştire . Arhi, prietene, tăticul de serviciu. Şi voi, prieteni, toţi ceilalţi. Aşa cum de Înviere vă daţi unul altuia lumină,  vă puteţi da acum unul altuia de ştire şi puteţi aduce lumina acolo unde s-a lăsat întunericul. Puteţi.
Vă multumesc din suflet pentru atentia acordata!
sursa:http://moshemordechai.wordpress.com/2012/08/05/lumea-pe-pipaite-2/

La multi ani!

Un mic dar din partea noastră!
Astăzi 05.08.2012 Leontina Nicoleta face 8 anișori.
La mulți ani draga noastră!!!








Articol pentru cei ce doresc sa publice pe blog sau in ziar sau rețelel de socializare

Pentru cei ce doresc să distribuie pe Facebook:
Ajut-o pe Leontina să vadă lumina zilei.
Pentru cei  ce doresc să preia articolul in ziar sau pe pe blog
Oamenii din viețile noastre sunt darurile pe care Divinitatea ni le oferă ca sa putem sa creștem întru lumină.Fiecărui om ce ne trece prin viață- ar trebui să-i mulțumim că există, ca ne ajută să ne apropiem de ceea ce înseamnâă mântuirea noastră.Dar asta presupune în primul rând  să întelegem faptele noastre în raport de oameni, precum și rolul oamenilor în raport cu noi.
 Orice întâlnire dintre oameni este un rost divin si face parte din aceasta taină care este viața noastră.Unii semeni vin să ne ajute, ații vin ca să-i ajutăm, iar aceasta se realizează doar prin interacțiunea noastră.Inimile noastre știu totul, cunosc totul, numai egoismul noastre se bagă să schimbe realitatea, transformă totul in tragedii de nepășit.Orice om vine să-i dăruim iubire...sau să dăruiască iubire..Când nu putem, avem nevoie de timp ca să reușim, iar acest timp înseamnă o cale mai grea de urmat și implică suferință.
 Suferința micuței Leontina este greu de descris în cuvinte și cu greu ne putem închipui pentru câteva momente ne-am descurca fără vedere, oriunde ne-am afla.Leontina este darul nostru oferit de Divinitate pe acestt drum anevois care duce către Împărăția cerurilor oferindu-i atenția noastră ajutând-o prin gândul nostru bun, rugăciune sau o mică donație i-ar putea reda vederea.
 Leontina Nicoleta Călin , din comuna doljeană Orodel, suferă de o boală necruțătoare-retinopatie de prematuritate.
Finnd cu o minte sclipitoare a învățat alfabetul braille ca să poată citi.Salvarea acestei fetițe vine din SUA la clinica din Detroit-.pentru o intervenţie chirurgicală,  care i-ar da şansa să întrezărească lumina soarelui, chipul mamei, pe care nu l-a văzut niciodată, să facă primii paşi fără să fie ţinută de mână. Era atunci a fetiţă zglobie, vorbăreaţă, curioasă, dornică să cunoască tot în jurul ei.
În 2006, la vârsta de un an şi şapte luni, micuţa Leontina a avut şansa să ajungă în Belgia, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Din păcate, vederea nu şi-a căpătat-o, dar ceva, ceva întrezăreşte. Părinţii îşi doresc cu ardoare să ajungă cu Leontina în SUA. „Am mers în Italia, după ce au consultat-o aici nişte medici din America şi ne-au spus că are şanse că vadă, pentru că nervul optic este sănătos şi transmite imagini la creier. Dar trebuie să fie supusă unei intervenţii chirurgicale într-o clinică din Detroit, la Spitalul «William Beaumont». E tot ce putem spera, dar avem nevoie de 30.000 de dolari (21.000 de euro). Nu avem aceşti bani, lucrează doar tatăl Leontinei, eu sunt cu gospodăria şi fetiţa. Locuim şi la ţară, lipsiţi de multe mijloace de comunicare, ajungem mai greu la oraş, plătim maşină. 
Ajutaţi-o pe Leontina să vadă
Dacă cineva vrea să o ajute pe micuţa Leontina, poate suna la numerele de telefon:  0769.244.865. Se pot face donaţii, oricât de mici, în conturile deschise la Banca Comercială Română pe numele Călin Ion:
RO13RNCB0134041511570004 - cont în valută
RO40RNCB0134041511570003 - cont în lei